DİYARBAKIR / SİLVAN - Silvan Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Silvan Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

CAMİİ MAH. 212.SK. ZELAL YAPI 1 NO 5 D 1 Silvan/DİYARBAKIR
Vizyon
Özel Eğitime Gereksinim duyan özel öğrencilerin eğitim ihtiyacını en iyi şekilde karşılamak ve eğitim kalitesini yükseltmek , öğrencilerimizin bağımsız yaşam becerilerini en üst düzeye çıkarmak ve sosyal yaşama katılımlarını en üst düzeyde sağlamak, bu alanda Silvan ve Diyarbakırdaki okullaşma oranını artırmaktır.
Misyon
Öğrencilerimiz bağımsız yaşam becerilerini kazanmış sosyal bireyler olacaktır. Öğrencilerimiz; gösterebileceği en yüksek performansla kendini ifade edebilme yeteneğine sahip olacaklardır. Öğrencilerimiz; zihinsel, duygusal ve bedensel yönden dengeli ve sağlıklı bireyler olarak yetişecektir. Öğrencilerimizin günlük yaşamlarında daha aktif ve mutlu yaşayabilmeleri için akademik bilginin yanında sanat ve kültürel faaliyetlerle toplumsal yaşama katılmalarını sağlayacak etkinlikler artırılacaktır. Öğrencilerimizin bağımlılığını en aza indiren, engeli nedeniyle tüketici konumdayken üretici konumuna geçen bireyin kendine güvenin artması ve hizmet sunması için ortamlar yaratılacaktır. Böylece ayrımcılıktan uzak, kalkınmanın temeli olan insan kaynağının gelişmesine katkıda bulunacak engelli bireyin hak ve özgürlüklerine, sosyal güvencesine sahip çıkacak bir toplum yaratılacaktır.
E-TIWİNİNG KALİTE ÖDÜLÜ
Öğretim Şekli :Gündüz
Silvan şehir içi minibüsleriyle kolaylıkla ulaşılmaktadır.
Öğrencilerimiz taşımalı olup ücretsiz servis imkanı vardır.
CAMİİ MAH. 212.SK. ZELAL YAPI 1 NO 5 D 1 silvan ilçe merkezi
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Silvan ilçe merkezinde olup Diyarbakır il merkezine 75 KM uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMEN SAYISI :10 Müzik Öğretmeni :2 Beden Eğitimi Öğretmeni :2 Görsel Sanatlar Öğretmeni :1
Diğer Hususlar
Okulumuzda Beceri Uygulama alanları ve Uygulama evi bulunmaktadır. Okul donanımı ve eğitim kalitesi bakımından öğrencilerine örnek bir eğitim vermektedir.